Röportajlar
Dünyanın geleceğini tehdit eden büyük tehlike
GDO nedir? Nerelerde, hangi ürünlerde kullanılır? Hibritle benzerlikleri, farklılıkları nelerdir? Bu işlemlerin insan sağlığına zararları ne boyutta? GDO'dan korunmak mümkün mü? Gıda Hareketi Başkanı Gazeteci - Yazar Kemal Özer Hür Haber'e anlattı. İşte Kemal Özer'le yaptığımız röportajın ilk bölümü...
Biyolojik terör ve daha fazlası...
Gıda Güvenliği Hareketi’nin Başkanı, Gazeteci-Yazar Kemal Özer, son zamanlarda Ebola salgını ile gündemde olan ‘Biyolojik-Terör’ gerçeğini İslam ve İhsan‘a anlattı. Orta ve Batı Afrika’da 4 bin 500’e yakın kişinin ölümüne neden olan Ebola salgını için ‘Küresel güçlerin Biyo-terör silahı’ tanımlamasını yapan Özer, Mers, Ebola, şarbonlu mektuplar gibi biyo-terör faaliyetlerinin kurgulanmış bir soğuk savaşın tezahürü olduğunu dile getirdi.
GDO zararsız diyen yalan söylüyor!
Yeni yönetmelik ile artık yüzde 0,9'a kadar GDO içeren besinler serbest bırakılıyor. Bu besinlere kanunlarca yasaklanmasına rağmen, bebek mamaları da dahil...
Gıda politikaları milli güvenlik meselesidir
“Tohum, su, toprak, aşı, ilaç dünyanın en etkin, en ölümcül, en siyasi ve en tehlikeli sessiz silahlarıdır” bu sözler, gıda ve tarım teması üzerinde Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerden biri Gıda Hareketi Lideri Kemal Özer’e ait.
Tek lüksüm ve besin kaynağım kitaplar
İçinde bulunduğumuz modern çağın ağlarını üzerimize attığı vakitlerde, yalın kılıç fıtrîliği savunan Kemal Özer'le okumalarını ve kitaplar hakkında konuştuk. Ahmed Öztürk sordu.
Türkiye'de GDO yasak değil!
Geçtiğimiz günlerde Gümrük Bakanı'nı yaptığı bir açıklama gözlerin yeniden GDO'ya çevrilmesine sebep oldu. Bakan Yazıcı, yaklaşık 2 yılda 43 bin ton GDO'lu ürüne el konduğunu açıkladı. Peki ama bu ürünler şimdi nerde?
Hz Peygamber'inde oturacağı sofralar kurun
Türkiye, son günlerde sağlığı hiçe sayan, çeşitli gıdalara katılan zararlı maddeleri konuşuyor. En son sahtekarlık ise Türklerin çok sık tükettiği peynire iç yağının katılması oldu. Gıda Hareketi Lideri Kemal Özer gıda hilekarlıklarını ve sağlıklı beslenmenin püf noktalarını yazete.com okuyucularına anlattı.
Bir 'Müslüman'ın Diyeti' nasıl olur?
Son günlerin belki de en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nin başkanı, “Müslüman’ın Diyeti” isimli kitabın yazarı Kemal Özer. Hem kitabının içeriği hem de söylediği sözler ile gündemin içine girmeyi başardı.
Müslüman'ın Diyeti: Az, öz ve akıllı beslenme
Yeryüzünde yaşayan herkesin sağlığı diğer insan ve canlıların sağlığına bağlıdır. Bazılarının sağlıklı olması, onları mutlu etmeye yetmez ve geleceklerini güvende kılmaz. İslam herkesin sağlıklı ve mutlu olmasını ister. Müslüman’ın Diyeti de bu amaçla sağlıklı olmak ve kaliteli bir hayat sürmek isteyen herkes için yazıldı.
Müslüman diyeti nasıl olur?
Haberturk Gazetesi'nden İzzet Çapa, Kemal Özer'in 'Müslüman'ın Diyeti' isimli kitabı ile ilgili Özer'le mülakat yaptı. İşte o röportaj:
Biyolojik kıyametle karşı karşıyayız
Domuz gribinde Türkiye’yi felaketin eşiğinden döndüren uyarıların sahibi Kemal Özer ile Şeytan Ye Diyor’u, gıda terörünü, global tröstleri konuştuk.
'Şeytan ye diyor' ama siz yemeyin!
Gıda Güvenliği Hareketi Lideri Kemal Özer, Şeytan Ye Diyor! kitabında Kur'an-ı Kerim'de zikredilen 'temiz gıda'nın gerçek anlamını arıyor. Yıllardır gönül rahatlığıyla tükettiğimiz 'şüpheli' gıdaların ipliğini tek tek pazara çıkarırken sağlığı kaybetmemek için tertemiz öneriler getiriyor. Dayatılan hazcı ve tüketim endeksli yaşam tarzını reddediyor, bizleri geleneksel ve tabi olanla yeniden buluşturuyor. 'Ne yiyeceğimizi şaşırdık' diyenlere 'doğru' yolu gösteriyor.