Kitaplar • 14 Nisan 2019 Pazar
HİKMETLİ KISSALAR
GENÇLERE HİSSELER
Sevgi ile var olan, güvene ve cömertliğe dayanan medeniyet inşâsı için...
Toplumu ayakta tutan direklerin bir bir terk-i dünya ettiği, her şeyin değersizleştiği sıkıcı zamanlardan geçiyoruz... Kadim değerlerimizi yitirdik. Helâl-haram ayrımı kayboldu. Artık aramızda meczuplar yok. Mahalle çöktü. Sokak, değersizliğin mekânına dönüştü. Hava, su, toprak kirlendi. İnsan zehirlendi. Eşkıya şehre inip beyefendi kılığına büründü. Kâtil, efendi tipinde. İnsan değişti, insan bozuldu, iyiler iyi atlara binip erişilmez diyarlara göçtü!
Velâkin umutsuzluk bize yakışmaz. Bugünümüzü kurtarmak, kendimizi iyileştirmek, fertten cemiyete varoluş mânâsını iâde etmek hâlâ mümkün. Geçmişle, tabiatla, tabii olanla, ulvî değerlerle olan bağımızın koptuğu bu zaman diliminde 'uyanmak' ve 'yenilenmek' şart.
İşte bu kitap, bu bağı yeniden kurmak için yazıldı. Önemi, sadeliğinde saklı, hakîkî bir adım atıyor, hafızamızı tazeliyor. Sevgi ile var olan, güvene ve cömertliğe dayanan medeniyet inşâsına giden yolda, hikmetli kıssalardan kendi adımıza hisseler çıkarmamıza yardımcı oluyor.
Bu derlemenin, çocuklara ve gençlere iyi geleceğini ümit ediyoruz. İyi bir gelecek şu an en çok muhtaç olduğumuz şey. O yüzden, diplomalı cahiller üretmek dertlerimize çâre değil. Aksine dinini, diyanetini bilen ve dahi mâzisine bağlı nesillere ihtiyacımız var. Rabbimizden bunu niyaz ediyoruz!
Kemal Özer
1968 doğumlu, Konyalı, müellif, muharrir, Gerçek Hayat Mecmuası Genel Yayın Yönetmeni, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı, FETA ‘Emanet’ Ödülü sahibi.
eposta@kemalozer.com
twitter.com/cankemalozer
facebook.com/cankemalozer
kemalozer.com
Hayykitap'tan yayımlanan kitapları:
Hikmetli Kıssalar Gençlere Hisseler, Nisan 2019
Gülen Şeytanlar Tarihi, Mart 2018
İyi Gıda Kötü Gıda, Aralık 2016
Şeytan Çıplak, Şubat 2015
Ramazan Kitabı, Temmuz 2014
Hangi Suyu İçmeli?, Temmuz 2014
Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler, Kasım 2013
Yediklerimizin İçinde Ne Var?, Kasım 2012
Müslüman’ın Diyeti, Temmuz 2012
Şeytan Ye Diyor, Mayıs 2011
Deccal Tabakta, Mart 2010
'Hikmetli Kıssalar Gençlere Hisseler'
Teknik Özellikler
Yazar: Kemal Özer
Yayınevi: Hayykitap 571
Kategori: Bize Söylenmeyenler 50
Sayfa sayısı: 160
Ebat: 13,5x21 cm
Barkod: 9786052214824
Moral Fm'de: İyi gıda iyi gelecek
TVNET Sağlık Raporu'ndayız
Kontv'de Düzlem programının konuğuyuz
TV24'de küresel tuzakları konuşuyoruz
Sultanbeyli'de konferans ve imza
8 Ekim 2018 Ankara KAGEM Konferansı
İFAM'da gençlerle buluştuk
Ömer Öztürk Talebe Yurdunda konferans