Anasayfaİletişim
  • Kemal Özer Kimdir?
  • Makaleler
  • Fotoğraflar
  • Videolar
  • Kitaplar
  • Programlar
Konya’da doğdu. Çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalıştı. Bilişim firmalarında yöneticilik yaptı. Halen Yeni Söz Gazetesi’nin Genel yayın Yönetmenliği görevini yürüyor. Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nin Başkanı. Yayınlanmış 8 kitabı var. Yeni Söz’de ve çeşitli mecmualarda yazıyor. 2014 FETA ‘Emanet’ ödülüne layık görüldü.

Bilgi Üniversitesin'de 'Özgür Açılım'ın gençleriyle

Etkinlikler10 Eylül 2011 Cumartesi


Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde gençlerle buluşuyoruz.

Bilgi Üniversitesi, Özgür Açılım Platformu'nun konuğu olarak,

üniversiteli gençlerler genetik tufanı konuşacağız.

İnteraktif program

11 Eylül 2011 Pazar

Saat 11:00'de

Bilgi Üniversitesi'nin Santral Eyip Santral Kampüsü'nde...

Gençlerin muhabbetten notları:


Tuba Metin

Özgür Açılım Platformu, her hafta düzenli olarak yaptığı derslerinde bu hafta Gıda Güvenliği Hareketi lideri Kemal Özer’i konuk etti. Kemal Özer, Kuran-ı Kerim’de gıda söz konusu olunca dikkatleri çeken bir ayrıntıya işaret ederek konuşmasına başladı. Özer’e göre, ayetlerde geçen “rızıkların temiz/helal olanları”ndan kasıt çok iyi anlaşılmıyor. Fahrettin-i Razi ve Ömer Nasuhi Bilmen haricinde hiçbir müfessirin ayette geçen “temiz rızıklar”a dikkat çekmediğini ifade eden Özer, asrımız müfessirlerinin konuyla ilgili bir şerh düşmeyişini irdeleyerek devam etti.

Konuşmada dikkat çeken başlıklar şöyleydi.

Özer, Müslümanca olmayan bir yaşam biçiminin vahim sonuçlar ortaya çıkardığını öne sürdü. Çağımızda hastalıkların biçim değiştirdiğini, önceden hastalıkların yapısının ölümcül ve bulaşıcı olduğunu günümüzde ise hayat kalitesini düşüren, sürekli ve stabil hasta tutan hastalıkların toplumun geneline hakim olduğunu belirtti. Her açıdan insanın verimliliğini azaltan bu hastalıkların en temel nedenini gıdanın kalitesizleşmesine bağladı. Özer’e göre iki tür açlık vardır; fiziki açlık ve biyolojik açlık. Fiziki açlık herhangi bir şekilde giderilebilirken, biyolojik açlığın giderilmesi bedene alınan gıdanın kalitesine bağlıdır.

Yaşamın kaynağı ve insanlığın ortak mülkü olan tohumun siyasi bir malzemeye dönüştürülmesi ve bu kaynağı şirketlerin mülkleri haline getirilmesinin insanlığın geleceği açısından ne denli tehlikeli bir boyuta doğru ilerlediğine dikkat çekti. Yaşamın kaynağının gitgide yokedildiğini, silaha dönüştürüldüğünü ifade etti.

Genetik müdahale içermediği iddia edilen hibrit teknolojisinin üreme fonksiyonlarını altüst ettiğini, ve bunun üreticiyi tohum şirketlerine bağlayan kasıtlı bir girişim olduğunu ifade etti. Üreme fonksiyonları yok olmuş gıdaları tüketen insanlığın da üreme fonksiyonlarının bozulacağını belirtti. GDO’nun fıtratı tahrip eden, biçimi yok eden şekli bir tarafa bırakılacak olursa sağlık açısından karşımıza çıkardığı fatura da çok ağırdır. Bu meselede fıkıhçıların çözüm üretmeye açık olması şarttır. Fıkıh alanında ihtisaslaşmanın gerekliliği üzerine duran Özer, çapraz eğitimin şart olduğunu ve fıkıhçıların belli alanlarda uzmanlık sahibi olmaları gerektiğini, ve bu alanlarda fetvalar vermeleri gerektiğini belirtti.

Kemal Özer gıdalar konusunda şu tavsiyelerde bulundu:

-Ttam buğday un tüketilmeli.

-Şeker; obezite, siroz, böbrek yetmezliği gibi problemlerin ana nedenlerindne biri. Bu sebeple işlenmiş şeker kullanılmamalı, şeker ihtiyacı bal, pekmez… veya meyvelerden sağlanmalı.

- Kimyasal işleme tabi tutulmamış kaya tuzu kullanılmalı.

-Mutlaka günde bir kaşık çörek otu kullanılmalı.

-Mevsimi dışında meyve, sebze kullanılmamalı.

-Bol miktarda hurma tüketilmeli.

-Katkı maddesi içeren, endustriyel ürünlerden uzak durulmalı.
 




İsim
Mail
Mesaj
Doğrulama: 6929104
 

Hikmetli Kıssalar Gençlere Hisseler
'Gülen Şeytanlar Tarihi' kitapçılarda
İyi Gıda Kötü Gıda
مكائد أبالسة الطعام Şeytan Ye Diyor'un Arapça baskısı çıktı
Şeytan Çıplak
Hangi Suyu İçmeli?
Ramazan Kitabı
Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler
Yediklerimizin İçinde N(E) Var?
Müslüman'ın Diyeti
İletişim
Şeytan Ye Diyor - İnsan Ne Yemeli Ne Yememeli?
Deccal Tabakta

Moral Fm'de: İyi gıda iyi gelecek

+ Devamı


TVNET Sağlık Raporu'ndayız

+ Devamı


Kontv'de Düzlem programının konuğuyuz

+ Devamı


TV24'de küresel tuzakları konuşuyoruz

+ Devamı


Sultanbeyli'de konferans ve imza

+ Devamı


8 Ekim 2018 Ankara KAGEM Konferansı

+ Devamı


İFAM'da gençlerle buluştuk

+ Devamı


Ömer Öztürk Talebe Yurdunda konferans

+ Devamı